MBA بازاریابی شبکه ای

MBA بازاریابی شبکه ای

اگر به فراگیری مهارت های میدریتی و رهبری علاقه دارید یا به دنبال پیدا کردن فرصت های شغلی جدید در بازاریابی شبکه هستید، دوره MBA بازاریابی شبکه ای مناسب شما است. اما قبل از اینکه به بررسی این دوره بپردازیم ابتدا به تعریف بازاریابی و انواع آن می پردازیم.
بازاریابی به طور کلی به فعالیت هایی اشاره دارد که شرکت ها از طریق آن افراد را به خرید یا فروش محصولات و خدمات خود ترغیب می کنند. بازاریابی شامل تبلیغات و ارائه محصولات به مشتریان یا سایر کسب و کارها است. بسیاری از شرکت ها بازاریابی خود را به شرکت متخصص در زمینه بازاریابی می سپارند.متخصصانی که در بخشهای بازاریابی و ارتقاء فروش محصولات و یا خدمات یک شرکت کار می کنند به دنبال جلب توجه مخاطبان بالقوه از طریق تبلیغات هستند. تبلیغات، مخاطبان خاص را مورد هدف قرار می دهد و معمولا با عبارات یا شعارهای جذاب، بسته بندی های متفاوت و خاص یا طرح های گرافیکی فوق العاده جذاب، این کار انجام می شود. بازاریابی در حقیقت به عنوان یک رشته شامل کلیه اقداماتی است که یک شرکت برای جلب مشتری و حفظ روابط با آنها انجام می دهد. برقراری ارتباط با مشتریهای احتمالی یا گذشته نیز بخشی از کار است و این کار به شیوه های مختلف از جمله نوشتن ایمیل تشکر، تماس تلفنی برای دعوت از یک مشتری بالقوه و مواردی از این دست صورت می گیرد. پایه اصلی بازاریابی تطابق محصولات و خدمات یک شرکت با مشتری است. تطابق محصول با مشتری در نهایت سودآوری را تضمین می کند.

اگر به فراگیری مهارت های میدریتی و رهبری علاقه دارید یا به دنبال پیدا کردن فرصت های شغلی جدید در بازاریابی شبکه هستید، دوره MBA بازاریابی شبکه ای مناسب شما است

انواع بازاریابی چیست؟

بازاریابی انواع مختلفی دارد که بسته به نوع فعالیت و محصولات یا خدمات از آنها استفاده می شود. روش های مختلف بازاریابی در بسیاری موارد با هم همپوشانی داشته و یا در کنار یکدیگر بکار گرفته می شوند. ازمیان انوع بازاریابی می توان به این موارد اشاره کرد:

  • بازاریابی اینترنتی

  • بازاریابی آفلاین

  • بازاریابی بین دو کسب و کار

  • بازاریابی ترویجی

  • بازاریابی تلفنی

  • بازاریابی دهان به دهان

  • بازاریابی موبایلی

  • بازاریابی ویروسی

  • بازاریابی دیجیتال

  • بازاریابی شبکه ای 

بازاریابی شبکه ای چیست؟

بازاریابی شبکه ای یا Network Marketing یک مدل تجارت یا در حقیقت یک مدل فروش است که شرکت ها محصولات خود را بدون تبلیغ به شیوه های متداول به فروش می رسانند. در این مدل بازاریابی فروش بی واسطه بوده و از طریق یک شخص به شخص دیگر محصولی فروخته می شود. بازاریابان در این روش از طریق تبلیغ کلامی یا چهره به چهره محصولات یک شرکت را می فروشند.به عبارت دیگر بازاریابی شبکه ای مدلی تجاری است که فروش در آن از طریق فرد به فرد انجام می شود. در بازاریابی شبکه ای لازم است که شبکه ای از شرکا یا فروشندگان را تشکیل داد. این نوع بازاریابی به افراد با انرژی و ماهر در فروش و افرادی نیاز دارد که بتوانند گروهی تشکیل دهند و آنها را به درستی مدیریت کنند. بنابراین یادگیری مهارت های مدیریتی در کنار مهارت های فروش ترکیب فوق العادهای است که یک فرد را از دیگران متمایز می کند. باعث موفقیت در کار فروش و در نهایت درآمد بالا می شود. بنابراین افراد آینده نگر در کنار بازاریابی مهارت های مدیریت خود را نیز افزایش می دهند. بهترین راه برای این کار شرکت در دوره MBA بازاریابی شبکه ای موسسه آموزش عالی فن پردازان است.

بازاریابی شبکه چطور عمل می کند؟

بازاریابی شبکه ای با اسامی دیگری مثل بازاریابی موبایلی، بازاریابی همکاری در فروش و بازاریابی چند سطحی نیز شناخته می شود. در این مدل بازاریابی فروشندگان در چند ردیف تشکیل می شوند و هر فروشنده شبکه ای از فروشندگان خود را شکل می دهند. درآمد افراد در بازاریابی شبکه ای از فروش افراد زیر مجموعه خود بدست می آید. به مرور، ردیف های جدیدی از فروشندگان ایجاد می شود و کسانی که در ردیف های بالاتر قرار دارند از فروش افراد زیر مجموعه خود پورسانت دریافت می کنند. به این ترتیب درآمد به جذب افراد جدید و در نتیجه فروش بیشتر محصول افزایش می یابد و طبیعتا افرادی که در سطح اول قرار دارند بیشترین سود نسیبشان می شود.

بازاریابی شبکه ای چه تفاوتی با شرکت های هرمی دارد؟

این تصور غلط وجود دارد که بازاریابی شبکه ای یک طرح هرمی است. اما واقعیت این است که این دو با هم فرق دارند. در شرکت های هرمی هر فرد به ازای پرداخت پول عضو یک شرکت می شود و به ازای افراد دیگری که به عضویت شرکت در می آورد پورسانت دریافت می کند. در حقیقت فرد چیزی نمی فروشد و تنها از پولی که افراد زیر مجموعه برای عضویت پرداخت می کنند درآمد کسب می کند. اما در بازاریابی شبکه ای فرد به فروش محصول می پردازد و اولویت در فروش محصول است و جذب بازاریاب جدید در اولویت دوم قرار دارد.

بازاریابی شبکه ای چه مزایا و معایبی دارد؟

یکی از ایرادهای بازاریابی شبکه ای این است که ردیف های پایینی کمترین درآمد را دارند و بخش قابل توجهی از درآمد حاصل از فروش آنها به افراد در ردیف های بالاتر می رسد. اما مزیت بازاریابی شبکه ای در این است که با سرمایه کم می توان به یک تجارت پر سود رسید. فقط کافی است انرژی و انگیزه کافی برای این کار را داشته باشید و در کنار آن مهارت های فروش و مدیریت را آموزش دیده باشید. در این حالت است که قطعا از این نوع بازاریابی بسیار لذت خواهید برد. به طور کلی می توان مزایا و معایب بازاریابی شبکه ای را به صورت زیر فهرست کرد:
مزایا

  • در اندازه ساختار بازاریابی شبکه ای هیچ محدودیتی وجود ندارد. بعلاوه توزیع کنندگان می توانند برای توزیع فروش شرکت با سایر توزیع کنندگان فرعی ارتباط برقرار کنند.

  • با توجه به یک شبکه توزیع مطمئن و قوی که مستقیما مشتری را درگیر خود می کند شرکت ها برای بازاریابی کالاهای خود نیازی به اتکا به تبلیغات ندارند.

  • ساختار توزیع کنندگان همچنین حاشیه سود خرده فروشان را که شرکت ها به عنوان یک هزینه در نظر می گیرند کاهش می دهد. این حاشیه به توزیع کنندگان منتقل می شود و شرکت ها مجبور نیستند آن را تقبل کنند.

  • این ساختار به توزیع کنندگان این امکان را می دهد که از معاملات خود درآمد نامحدودی کسب کنند. علاوه بر آن به ازای فروش سایرین کمیسیون دریافت می کنند.

معایب

  • از آنجا که تولید کنندگان برای ایجاد تقاضا در مصرف کننده به توزیع کنندگان وابسته هستند پیش بینی اهداف تولید کار آسانی نیست و در نهایت ممکن است منجر به زیان آنها شود.

  • در این شکل از بازاریابی، این توزیع کنندگان هستند که توزیع کالا را به مشتریان نهایی آسان می کنند. تولید کنندگان نقش محدودی در این زمینه دارند. در نتیجه این امکان وجود دارد که در کنترل توزیع و فروش با مشکل مواجه شوند.

 بسیاری از افراد توانایی یا پتانسیل لازم برای بازاریابی شبکه ای را دارند اما نمی دانند که چطور آن را بکار ببرند زیرا مهارت های لازم را آموزش ندیده اند. موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به منظور ارتقا دانش و مهارت چنین افرادی دوره MBA بازاریابی شبکه ای را طراحی کرده است. پس از گذراندن آموزش MBA بازاریابی شبکه ای، گواهینامه مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری به دانش پذیراناعطا می شود. این گواهینامه قابل ترجمه است. همچنین گواهینامه MBA بازاریابی شبکه ای پس از ارزیابی موسسه WES کانادا، معادل مدرک کارشناسی ارشد است. همچنین با اخذ مدرک MBA بازاریابی شبکه ای، به دلیل اعتبار بالایی که این مدرک دارد، دانش پذیران می توانند فرصت های شغلی خوبی را بدست آورند.

پس از گذراندن آموزش MBA بازاریابی شبکه ای، گواهینامه مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری به دانش پذیراناعطا می شود

در دوره MBA بازاریابی شبکه ای چه مطالبی آموزش داده می شود؟

این دوره به منظور آموزش جامع مهارت های مدیریتی و بازاریابی شبکه ای در 5 فصل طراحی و ارائه می شود. در فصل اول با اصول مدیریت، وظایف مدیریت، و مدیریت و اقتصاد و سایر مباحث مربوط به مدیریت آشنا می شوید. فصل دوم به مباحث بازاریابی از جمله تعریف بازاریابی، وظایف مدیریت بازاریابی و غیره می پردازد. در فصل سوم بازاریابی شبکه ای را می آموزید و در فصل بعد مباحصی مثل هنر گفتگو کردن، اثرات اولین برخود و غیره را یاد خواهید گرفت. در فصل پنج که فصل پایانی است با بازاریابی صنعتی، مزایای آن، اصول خرده فرشی و عمده فروشی آشنا می شوید.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها